Logo Universiteit Utrecht

Educate-it bij Bètawetenschappen

Innovatieprojecten

De technologische ontwikkelingen ter verrijking en verbetering van onderwijs zijn voortdurend in beweging. Denk aan vernieuwende tools om de interactie in het onderwijs te bevorderen, of om als student meer en betere feedback te ontvangen. Maar denk ook aan serious games en de ontwikkeling van MOOCs. Of misschien heb je wel goede onderwijsinhoudelijke ideeën voor de inzet van virtual reality, augmented reality of motion sensing met bijvoorbeeld Oculus Rift, Google Glass en Kinect technologieën. Het deelproject Innovatieprojecten van Educate-it richt zich op het faciliteren van innovatieve ideeën of experimenten met IT-gebruik in het onderwijs.

Educate-it ondersteunt waar nodig financieel, technisch of didactisch bij de uitvoering van het project of try-out. Voorwaarde in alle gevallen is dat opgedane ervaringen en kennis over de gestarte projecten en try-outs breed wordt gedeeld en dat waar mogelijk onderzoek naar (leer)effect wordt uitgevoerd.

Heb jij een idee voor een tool of software die je graag zou willen inzetten of uitproberen in je onderwijs?
Vul dan het project- of try-out aanvraag formulier in

 

 

Wil je lezen wat collega’s doen? Onder collega’s aan het woord lees je meer over ervaringen van docenten met de inzet van bepaalde tools of het vernieuwen van onderwijs

Wil je meer weten over welke innovatieprojecten er al gestart zijn? Op de pagina Inspiratieprojecten krijg je een overzicht van alle projecten.